Ce sunt călătoriile spirituale/ inițiatice și de ce e benefic să le facem?
Orice călătorie este un drum spiritual. În orice loc mergem, ne conectăm la toată istoria acelui loc, la toți cei care au trăit acolo, s-au nevoit și s-au rugat, la entitățile locului respectiv, iar acolo unde au trăit sau sunt rămășițele unor sfinți și a rămas portal către ei, către potențialele acestora. Și atunci orice călătorie poate fi transformată într-o călătorie spirituală, inițiatică. Dacă ai cunoaștere și o faci conștient, poți să transformi orice călătorie într-un prilej de creștere spirituală personală și/ sau de ajutorare a locului și entitățile locului respectiv. Asta îmi doresc să înțeleagă cei ce simt să vină alături de mine în locurile speciale pe care le are România și de ce nu, din lumea întreagă.
Vă întrebați ce plus vă aduc în viață aceste călătorii și dacă este util să le facem regulat?
Este util și benefic să le facem ori de câte ori simțim. Este benefic ca atunci când trecem prin momente în care ne simțim blocați în orice aspect al vieții (sănătate, bani, relație, căsătorie, job etc.) sau pur și simplu nu suntem bine, în momente în care căutăm o rezolvarea unei situații sau căutarea unui răspuns, să mergem în astfel de locuri. Simplul fapt că locul are o vibrație ridicată, ne ajută să ieșim din stare, dacă cerem ajutorul sfinților locului respectiv (acolo unde sunt moaște sau mormintele lor) aceștia ne ajută, urcăm un munte special ( Bucegi- Babele, Sfinx, Gura de Rai, Omu etc.) și ne ”nevoim” și consacrăm tot acest efort scopului nostru, exact ca un pelerinaj etc. Dacă o facem regulat, cu atât mai bine. Orice repetiție, duce la crearea unui obicei. În acest caz a unuia pozitiv.
Și poate cel mai important aspect al acestor călătorii, este oportunitatea de a-ți rezolva parte din karma personală, dar și de neam. Ajungi într-un loc precum Sarmizegetusa (Sarmisegetuza) Regia, unde poți trimite lumină sfinților neamului nostru românesc, începând cu Marii Preoți, La Cetatea Fețele Albe (locul unde se inițiau Marile Preotese Dacice) pentru a le crește puterea să ne ajute și să protejeze neamul și țara noastră.
Cum ajută asta karma? Este foarte simplu: efortul și banii materiali pe care îi investim se transformă în aur spiritual, formă de plată karmică însoțit de intenția noastră. Și pe drum putem să intrăm și într-o mănăstire și să aprindem lumânări, să mai dăm niște daruri la altar și să plătim liturghii pentru noi și neamul nostru.
Iar despre îngerii și dragonii locurilor respective, am vorbit de nenumărate ori, cât de mult putem să ne creștem puterea cu ajutorul lor (găsiți detaliat în cărțile mele din colecția ”DESPRE” : Despre Îngeri – întrebări și răspunsuri, Despre Dragoni – întrebări și răspunsuri).
Oamenii au impresia că pentru astfel de călătorii este nevoie de mult timp liber, de pregătire, de organizare temeinică, că nu oricine poate să le facă. Greșit! ORICINE poate și ar trebui să meargă într-o călătorie spirituală, nu este nevoie de concediu să te urci în mașină și să pleci până la o peșteră specială unde știi că sunt dragoni de vindecare, dacă nu ești bine și ai nevoie de asta. Dacă prioritatea noastră este Dumnezeu și noi, se găsește și timpul și banii. ”Dezvăluie- i Lui Dumnezeu calea ta și El o va împlini !”. Nu e valabil doar pentru scopurile și visurile mari, ci pentru ORICE ! Nu contează sexul tău, profesia, situația materială, momentul pe care îl traversez în viață (adică nu doar la greu să o facem, ci mai ales când suntem bine), dacă ai sau nu inițieri în diverse sisteme, contează doar să vrei să crești.
Pentru călătoriile spirituale/ inițiatice pe care îmi doresc să le fac cu și pentru oameni, nu se percepe nicio taxă de participare. Nici pentru inițierile pe care ocazional le voi da grupului. Singura investiție este timpul vostru, drumul și mâncarea.
A patra întâlnire de grup. La ora 9.00, într-un număr care recunosc că m-a impresionat, cred că am fost peste 150 de oameni, am deschis Cerurile împreună. După ce am vizitat pe rând Templul și ne-am închinat în altar, ne-am rugat împreună afară, în curtea templului. Am spus cu toții rugăciunile începătoare, apoi Bucură-te, Marie! , Ușa milostivirii, psalmul 50 și pentru prima dată, am citit în grup, rugăciunile de dezlegare de blesteme și Algoritmul general de curățare.
Apoi am dat mai multe inițieri de grup: Preoția în Ordinul lui Melchizedec, Grand Minister și Raza de sinteză a lui Melchisedec – gradul de Reverend și Ascension Reiki, pentru cei care au avut voie și au putut să primească.
Vreau să înțelegeți că în momentul în care un grup mare se roagă, meditează, face inițieri, transformă entități (dragoni), pentru locul respectiv va veni o entitate de lumină, un înger cu puterea egală a maximului total la care a ajuns acel grup. A venit un înger mare, foarte mare :). Spre disperarea unora de.acolo! Apoi am intrat în biserica mănăstirii, am sărutat moaștele Sfântului Nectarie, am aprins lumânări și am lăsat acatiste.
Despre importanța locului de la Șinca Nouă/ Templul Ursitelor v-am mai vorbit. Să vă spun de ce e specială Mănăstirea Bucium din zona Făgărașului și de ce e bine să mergem acolo. Se spune că aici s-ar afla Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul. Cum au ajuns aici? Traseul urmat ar fi din momentul scoaterii lor din grota din Ierusalim în care erau îngropate în imediata apropiere a Sfântului Mormânt, undeva după anul 300 d.Hr. Moaștele sunt luate cu scopul de a fi duse la Constantinopol de către călugării Mihail şi Lavrenţie, unde ajung după 500 de ani, trecând, între timp, pe la olarul Iusuf, călugărul eretic Eustaţie şi episcopul Simeon. La Constantinopol ajung în anul 850 d.Hr, fiind depuse în Biserica Sfânta Irina, de unde sunt luate în timpul Cruciadei împotriva Constantinopolului de un cavaler al Ordinului Cistercienilor. Moaştele ajung în Franţa, unde cavalerii iau decizia de a le trimite ”dincolo de regatul Ungar”, în Ardeal. Ajung, mai întâi, la abaţia Igris (Ingrişul de azi, din judeţul Timiş), după care ajung la călugării de la Vetis. De aici, moaştele ajung la mănăstirile din zona Făgăraşului. După Masacrul de la Bucium, când la ordinul împărătesei Maria Tereza, generalul Buccow a bombardat peste 36 de locaşuri ortodoxe de la poalele munţilor Făgăraș, inclusiv vatra monahală de la Bucium unde a dat foc bisericii de atunci în care se închiseseră 20 de călugări ce slujeau la mănăstire, și care ar fi refuzat să predea moaștele și aurul Mănăstirii. Moaştele ar fi ajuns, apoi, la Şinca, iar mai apoi la Curtea de Argeş și înapoi la mănăstirea Bucium. Am masurat locul, are valori impresionante, așa încât, judecați singuri.
De la Șinca, ne-am dus cu toții către Mănăstirea Bucium (n-am mai văzut un șir așa lung de mașini decât la protestele taximetristilor 🙂 ).
Am aprins lumânări și am lăsat acatiste (rămăsese biserica fără lumânări) și apoi ne-am dus în locul special din spatele Mănăstirii, în poienița în care sunt și mormintele călugărilor și ascunse moaștele Sfântului. Ne-am rugat, am mulțumit, am repetat inițierile. Apoi am plecat cu toții spre Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus.
Despre Mănăstirea Brâncoveanu știe tot românul. E un loc unic, unde se simte atât forța și energia pe care o inspiră culmile Fagarasului, cât și legătura cu Părintele Arsenie Boca, dar și ucenicul acestuia Părinte orb Teofil Părăian, care a fost unul din cei mai mari duhovnici ai poporului român. După ce am aprins lumânări și am lăsat acatiste, ne-am regrupat la lacul din spatele Mănăstirii, ne-am rugat, am mulțumit Părinților Arsenie Boca și Teofil Părăian pentru că ne-a primit, pentru tot ce fac pentru poporul român și pentru noi fiecare, în parte. Am citit pentru a treia oară inițierile. Apoi ne-am îndreptat spre locul de unde am pornit spre Chilia Părintelui Arsenie Boca (cei care au dorit și putut), dar nu înainte de a întinde o masă mare, mare cu mâncare pentru toată lumea, în special din produse cumpărate de la localnici. Așa, toți cei care am mâncat împreună ne-am armonizat ca și grup, ne-am armonizat cu locul, cu entitățile de pământ ale locului și, cei care au dat masa, și-au mai plătit din karma de nea (pomana). Să nu uităm că Arsenie Boca reprezintă arhistrategul/ Dumnezeul poporului român.
Și grupul de viteji a urcat apoi la chilie. Acolo, în spațiul restrâns al chiliei, se simte cel mai puternic prezența Părintelui.
A fost special, vă mulțumesc tuturor celor care ați fost prezenți sau ne-ați susținut în spirit!
Ne-am întâlnit la intrarea Peșterii Polovragi cu un număr, iarăși, surprinzător de mare.
Câteva date despre peșteră: Peştera Polovragi din Cheile Olteţului este a cincea cea mai mare peşteră din România.
Ce este special la această peşteră? Energiile din această peșteră sunt cu totul speciale. Aici este dragonul yang cel mai mare din România. Poate nu întâmplător se spune că Zamolxe a locuit și în această peşteră.
Se mai spune că în noaptea de Paşti se deschide un portal în peşteră, care facilitează tranziţia între lumi. Circulă chiar o legendă despre doi prieteni care au vrut să testeze această ipoteză. Doar unul dintre ei s-a reîntors, însă a avut şocul să vadă că în planul real, trecuseră ani întregi și nu își amintea nimic din ceea ce văzuse și trăise în peșteră.
De ce este important și benefic să mergem în peșteră, cu cine și când? Pentru că dragonul peșterii ( dacă te primește) te va ajuta să-ți echilibrezi yang-ul, dacă ai nevoie de putere, de vindecare pe yang, mergi la Peștera Polovragi. Mergi nemâncat, transformă dragonul de la nivelul la care ai acces și așa îți crești puterea. Eu recomand oricărui bărbat sa meargă oricând, dar mai ales atunci când „ceva nu merge bine”. Dar nu numai bărbaților. Cu toții suntem și yang.
Am fost surprins din nou să văd cât de multă lume s-a adunat.
Am deschis poarta, ne-am rugat, am mulțumit, am simțit, ne-am încărcat, cine a avut cunoaștere, a transformat dragoni (și erau puzderie, chiar și dragonul mare al peșterii a vrut și putut să se transforme. Și era așa de mare că a fost nevoie de trei din grup care lucrează de ceva timp cu ei, să-l transforme). Apoi am vorbit grupului de importantă peșterii și a lucrului cu dragonii.
Nu departe de peșteră este Mănăstirea Polovragi, unde ne-am rugat, am aprins lumânări și am dat acatiste.
Apoi am pornit spre Târgu Jiu – loc de întâlnire: Masa Tăcerii. Grupul s-a împuținat și am realizat ca nu se înțelege importanța spirituală a parcurgerii axei lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Biserica „Sfinţii Apostoli” – Coloana Infinitului. “Calea Sufletelor Eroilor” cum spunea Brâncuși, a fost realizat în perioada 1937-1938, în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial.
Tot ce înseamnă axa , înseamnă călătoria spiritului pe pământ. Începând de la răul Jiu, care reprezintă naștere, continuând cu etapele vieții, până la a înțelege creștinismul, biserică, încheind cu Coloana Infinitului care reprezintă portalul către Cer, până la nivel de cer 16, maximul la care a ajuns Brâncuși în viața asta.
Și parcurgând acest traseu , entitățile care vor, pot și trebuie, pot să urce către cerurile cu care rezonează, la care au ajuns.
“Coloana fără sfârşit este negarea Labyrinthului”, a afirmat Brâncuși, „Nu-l ajungem niciodată pe Dumnezeu. Dar drumul, călătoria noastră spre El, rămâne lucrul cel mai important!…”
Și ne-am întâlnit și a doua oară în grup mare, într-un loc Sfânt, special, ce datează cu mult înaintea creștinismului: Templul Ursitelor de la Șinca Veche.
Acest loc este cunoscut că ar fi un loc de reculegere, de împlinire a dorințelor bune, dar și un loc puternic vindecător fiind unul dintre cele mai puternice scuturi energetice din țară și de pe planetă, alături de platoul Bucegi (Sfinxul, Babele și vârful Omu), Munții Ceahlău (varful Toaca), Sarmizegetusa Regia.
Ce am făcut aici? Am deschis împreună “poarta”/ portalul la Șinca Veche, ne-am rugat în grup (fiecare pentru ce a simțit personal), am mulțumit împreună, am aprins lumânări, am plătit slujbe (pentru karma noastră personală și pentru karma de neam- cine a simțit să o facă) și am atins și sărutat parte din moaștele Sfântului Nectarie din biserica mănăstirii. De aici am mers în grup la Mănăstirea Bucium (unde se spune că a fost îngropat trupul Sfântului Ioan Botezătorul). Am deschis Sursa de Lumină, ne-am rugat, am aprins din nou lumânări și am plătit liturghii. Și pentru că avem în jur de 20 de pisici prietene la mănăstirile, am fost pregătiți cu mâncare pentru ele 🙂 …așa le-am făcut o bucurie, dar ne-am mai plătit și parte din karma noastră cu animalele.
Apoi am plecat spre Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus. După ce am aprins din nou lumânări și am plătit liturghii, la lacul în formă de inimă, din spatele Mănăstirii, ne-am rugat, am mulțumit Părintelui Arsenie Boca pentru că ne-a primit, pentru tot ce face pentru poporul român și pentru noi fiecare, în parte. Apoi pentru a ne armoniza și mai frumos cu grupul și locul, din produsele vândute de către localnici, am așezat o masă cu “de toate” pentru toți. Am avut și dulciuri pentru copiii grupului.
Mulțumesc celor care au fost prezenți fizic sau în spirit!
Următoarea întâlnire duminică, 8 iunie 2024: ora 9.00 (DJ104A 296, Templul Ursitelor- Mănăstirea rupestră Șinca Veche 507206)
Prima “strigare” pe Facebook și peste 70 de persoane au simțit importanța de a fi prezenți. Felicitări!
Sarmizegetusa Regia „Inima Daciei”, reprezintă pentru neamul nostru și nu numai, un Portal/ o Poartă către Lumină catre Cerul 12 , catre Zalmoxe, lăsată de Inițiaţii daci, urmașilor.
Zona sacră de aici, templele, poartă numele planetelor, Templul Pământ (Marele Sanctuar Circular) care avea și funcția de Calendar.
Sarmizegetusa Regia a fost centrul de putere politico-administrativ, dar și religios al Statului Dac (se spune că Deceneu, Mare Preot și sfătuitor al lui Burebista, a avut o importantă influențată la Sarmizegetusa) și este unul din locurile în care Cerul se unește cu Pământul, unde ne putem conecta la energiile primordiale și astfel să mai facem un pas în creșterea noastră spirituală.
De ce este importantă Sarmizegetusa Regia pentru neamul nostru și de ce a fost important să mergem?
Pentru că aici ne putem plăti karma cu Dacia și poporul dac; putem să ne facem iertarile față de Dacia și poporul Dac, față de neamul nostru românesc; putem să trimitem lumină sfinților neamului acesta să ne ajute și să aibă puterea de a ne proteja ca neam și țară, să dea gândul bun conducătorilor noștri, să păstreze pacea.
De ce a fost benefic să mergem în grup cât mai mare?
Este valabil pentru orice loc special unde vrem să mergem sau lucru special pe care vrem să-l facem: puterea rugăciunii sau a meditației de grup și a iertării unii pentru alții, este infinit mai mare decât cea individuală. Astfel ne putem ajuta unii pe alții.
De ce e și mai benefic într-o zi sfântă, în cazul asta în ziua de Sfânta Paraschiva? Pentru că Sfânta Paraschiva este principiul feminin divin al poporului român. Pentru că tot ceea ce face grupul (rugăciune, inițieri, transformarea dragonilor, dezlegarea locurilor etc., adică creșterea puterii personale și pentru asta e util să revedeți cursurile despre Dragoni și să citiți cele două cărți: Frații mei Dragonii și Despre Dragoni, întrebări și răspunsuri), o parte revine locului, o parte Sfinților din locul respectiv (ex. La mormântul Părintelui Arsenie Boca) și o parte sfântului a cărui zi este sărbătorită atunci, deci Sfintei Paraschiva.
A fost impresionant să văd că, deși nu am scris mai nimic despre scopul călătoriei și întâlnirii noastre la Sarmizegetusa, au simțit să vină foarte multe persoane, cred că am fost peste 70 de oameni, din diverse scoli și religii. O parte au știut de ce să vină, o parte a fost ghidată de îngerul păzitor. Indiferent cum și de ce ați ajuns, vă mulțumesc că ați fost alături de mine.
Pentru cine a vrut, a putut și a avut voie, făcut inițierea de la nivelul lui Zalmoxe. (Pentru cine nu știe este de Cerul 12) Mi- am dorit sa primiți ajutor de.sus.sa.va plătiți din karma fata de neamul acesta și față de planeta, față de Geea.
Mulțumesc atât celor care au investit timpul lor, banii pentru drum, cât și pentru cei ce nu au ajuns, dar au fost cu sufletul alături de noi.
Cu voia Lui Dumnezeu, îmi doresc să fac asta în fiecare an și am să vă aștept cu drag!